WHEN YOU INVITE PEOPLE TO "RAVE", YOU ARE INVITING

Revolution - Революция - Rivoluzione - Revolución - Επανάσταση - Révolution -革命

24.11.07

Resistance is fruitful

2 comments

Από το βιβλίο του Κορνήλιου Καστοριάδη "Η άνοδος της ασημαντότητας" στη θεματική ενότητα "Ανθρωπολογία, Φιλοσοφία, Πολιτική". Θέμα διάλεξης στο πανεπιστήμιο της Λωζάννης το 1989. Η αφίσα, παραλλαγή από τον Μάη του '68.
ΜΚ Read more!

23.11.07

I wish i had a job i could quit

1 comments

τικ - τακ, τικ - τακ το ρολόϊ χτυπά, ο χρόνος κυλά, οι ώρες περνούν, ο ήλιος έδυσε, η νύχτα έφθασε, είναι ώρα για νάνι.

(ερασιτεχνικό νανούρισμα ενός εξαντλημένου πατέρα) Read more!

20.11.07

unconditionally pigs

4 comments


Αναζήτηση στρατηγικής και παράπλευρες απώλειες λόγω αμαρτωλών σκέψεων:
Η σύνταξή μας θα επαρκεί για τις απαραίτητες αγορές ενισχυτικών πέους για τα γεράματά μας;
Οι πορδές - αν και δεν βάφουν αυγά - είναι περισσότερο ενοχλητικές για την εξουσία από ένα αυγό ή γιαούρτι που εκσφενδονίζεται; Αν κλάνουμε μπροστά στον Υπουργό ή στους βαλέδες του, είμαστε χαμίνια ή τρομοκράτες;
Αν κλείνουμε τη λέξη λαϊκός σε όλα τα γένη και τις πτώσεις γινόμαστε αυτομάτως φιλολαϊκοί;
Προς το παρόν καλλιεργούμε δριμύτατους φροϋδικούς μονολόγους και εκτός της δικής μας χρήσης, διακινούμε κείμενα σε Αλτουσεριανές συσκευασίες των 2g* υπό τύπου free-press για τους/τις φίλες μας.
Ναι! θα γίνει το πάρτυ στο τέλος του χρόνου για την έκδοση του "raveionist manifesto"...
"Ένα φάντασμα πλανιέται πάνω από το διαδίκτυο,
το φάντασμα των raveionsts..."



*2gαμοσέλιδα
Read more!

9.11.07

If I can't dance to it, it's not my revolution

0 comments

Έπεσα πάνω σε φωτογραφία της σε περασμένη ηλικία. Σκέφτηκα ότι όποιον πεθαίνει, θα πρέπει να τον θυμούνται νέο, με ασυννέφιαστο πρόσωπο, με τα μάτια ευχαριστημένα, πρόθυμα για τα πάντα. Η αναρχική Emma Goldman με το αριστοκρατικό πρόσωπο, έζησε τη ζωή της πλήρη. Γι'αυτήν, ο Nietzsche που διάβασε, "δεν ήταν ένας θεωρητικός του σοσιαλισμού αλλά ένας ποιητής, ένας πρωτοπόρος επαναστάτης. Ήταν αριστοκράτης όχι από την καταγωγή ή την περιουσία του αλλά στο πνεύμα". Για αυτήν, "ο Nietzsche ήταν ένας αναρχικός, αλλά και όλοι οι αληθινοί αναρχικοί είναι αριστοκράτες" με πρώτη αυτήν. Αυτός, δεν την γνώρισε ποτέ βέβαια, στην καλή του φάση, μάλλον θα της απαντούσε απλά πως "σε κάθε πραγματικό άντρα, κρύβεται ένα παιδί που θέλει να παίξει".

M.K.


ΥΓ. το παραπάνω με αφορμή αυτό το poster της Emma Goldman.


Read more!

8.11.07

Sacco & Vanzetti

0 comments

Στη χώρα της "ελευθερίας" και της αμετροέπειας τίποτα δεν είναι όπως δηλώνεται. Υπάρχει ελευθερία αρκεί να μην διεκδικείς. Υπάρχει δικαιοσύνη στους πιστούς υπηκόους και μόνο. Υπάρχουν δικαιώματα αρκεί να μην είσαι άθεος, έγχρωμος, φτωχός ή όποιον άλλο κρίνει το σύστημα ως αντικαθεστωτικό. Κυρίαρχη ιδέα είναι η κατοχή. Έχω άρα υπάρχω. Απαστράπτον όνειρο ο πλουτισμός, η επιτυχία, η φήμη που επιτυγχάνονται με ρηχούς κανόνες: πάτα πάνω στους άλλους - πάτα και επί πτωμάτων, σήκω ψηλά και ας είναι οι σάρκες των άλλων να σε στηρίζουν. Το imperium στο απόγειό του, με δικαίωμα ζωής ή θανάτου σε όλο τον πλανήτη. Είμαστε σύμμαχοι όσο κάνεις τη δουλειά μου, σε στηρίζω αρκεί να μην έχεις γνώμη, σε εξαφανίζω όταν τα συμφέροντά μου το απαιτούν.
Το 1920 οι Sacco & Vanzetti δύο Ιταλοί μετανάστες αναρχικοί, αντιμιλιταριστές και ενεργά στελέχη του εργατικού κινήματος, συνελήφθησαν από την αστυνομία, στο πλαίσιο της πολιτικής εκκαθάρισης του μαχητικού συνδικαλιστικού κινήματος των ΗΠΑ και φυσικής εξόντωσης των ηγετών του. Τους αποδόθηκαν κατηγορίες για φόνο με κατασκευασμένα στοιχεία. Καταδικάστηκαν και εκτελέστηκαν το 1927. Στην κηδεία τους τους συνόδεψαν πάνω από 20.000 πολίτες. Ήταν δύο ακόμα από τα χιλιάδες ενεργά στελέχη των συνδικάτων που εξαφάνισε το αμερικανικό κράτος εκείνη την εποχή, πολύ πριν τον Μακαρθισμό, ελάχιστα νωρίτερα από τις σταλινικές εκκαθαρίσεις στην απέναντι πλευρά του πλανήτη.
Το 1977, 50 χρόνια μετά την εκτέλεσή τους, ο κυβερνήτης της Μασαχουσέτης Michael Dukakis τους απεκατέστησε. Για άλλη μια φορά, η εξουσία εμπορευματοποίησε και χρησιμοποίησε τα σύμβολα της μνήμης των ανθρώπων. Σε κάθε περίπτωση όμως, η μνήμη θα αποδεικνύεται ισχυρότερη από αυτήν.
Μ.Κ.
Read more!

7.11.07

Paradise City

0 comments

Θυμήθηκα το "November rain" των Guns n' Roses λόγω καιρού και χαλαρής διάθεσης. Δε βαριέσαι, λίγη περισσότερη ενέργεια, λίγο περισσότερο ζωντάνια είναι απαραίτητη. Όχι να μουχλιάσουμε κιόλας με τόση δα μικρή βροχούλα. Γι'αυτό, στο σημερινό διαιτολόγιο, ας δοκιμάσουμε live "πολυτέλεια" με το "Paradise City" και τον Slash να τζαμάρει κ α τ α π λ η κ τ ι κ ά.
ΜΚ



Just a' urchin
livin' under the street
I'm a hard case
that's tough to beat
I'm your charity case
So buy me somethin' to eat
I'll pay you at another time
Take it to the end of the line

Ragz to richez or so they say
Ya gotta-keep pushin'
for the fortune and fame
It's all a gamble
When it's just a game
Ya treat it like a capital crime
Everybody's doin' their time

[Chorus:]

Take me down
To the paradise city
Where the grass is green
And the girls are pretty
Take me home

Strapped in the chair
of the city's gas chamber
Why I'm here I can't quite remember
The surgeon general says
it's hazardous to breathe
I'd have another cigarette
but I can't see
Tell me who you're gonna believe

[Chorus]

So far away
So far away
So far away
So far away

Captain America's been torn apart
Now he's a court jester
with a broken heart
He said-
Turn me around and
take me back to the start
I must be losin' my mind-
"Are you blind?"
I've seen it all a million times Read more!