WHEN YOU INVITE PEOPLE TO "RAVE", YOU ARE INVITING

Revolution - Революция - Rivoluzione - Revolución - Επανάσταση - Révolution -革命

5.10.07

Επιστολή Λασκαράτου προς Ροϊδη

Κύριε Ροϊδη,

Aντιπαρέρχομαι το γεγονός πως ένας βουλευτής του Λάος δημοσιογραφούσε στο έντυπο της γνωστής φωνακλούς χριστιανής βουλευτίνας του ΚΚΕ και επικεντρώνω την προσοχή μου στο θέμα της μη εκπλήρωσης των στρατιωτικών υποχρεώσεων ενός υπερπατριώτη ορθόδοξου Χριστιανού, που συμμετέχει στο λαϊκό προσκλητήριο του Ορθόδοξου Συναγερμού. Νομίζω πως το θέμα δεν πρέπει να μας ξενίζει. Στην Ορθοδοξία είθισται πάμπλουτοι επίσκοποι να διδάσκουν την φτώχια, προγάστορες αρχιεπίσκοποι να υπερασπίζονται την νηστεία, μιτροφόροι μητροπολίτες να εγκωμιάζουν τον ακάνθινο στέφανο, ομοφυλόφιλοι δεσποτάδες να στηλιτεύουν το “κουσούρι” της ομοφυλοφιλίας, αμαρτωλές καλόγριες να κυρήττουν την παρθενία, και φυγόστρατοι κληρικοί να ζητούν την τιμωρία των αντιρρησιών συνείδησης.
Οι Δουχοβόρζιοι και οι Μολοκανοί, δυό άγνωστες στην Ελλάδα χριστιανικές ομάδες που αποσχίστηκαν στη τσαρική Ρωσία από την Ορθοδοξία αναγκάστηκαν να καταφύγουν μέχρι σήμερα στις ΗΠΑ, στον Καναδά και στο Μεξικό όπου αριθμούν κάμποσες δεκάδες χιλιάδες. Αμάρτημά τους πως αρνιόντουσαν να υπηρετήσουν στον στρατό της Αγίας Ρωσίας και να πάρουν μέρος στις σφαγές που οργάνωναν κατά καιρούς οι άγιοι τσάροι της Ορθοδοξίας. Οι μάρτυρες του Ιεχωβά στην Ελλάδα έχουν αντιμετωπίσει ακόμη και το εκτελεστικό απόσπασμα του Ορθόδοξου κράτους (στη διάρκεια του εμφυλίου) για την εμμονή τους στην αρχαία χριστιανική παράδοση της μη στράτευσης. Ακόμα και οι πολιτικοί αντιρρησίες συνείδησης στη χώρα μας φυλακίζονταν μέχρι πρόσφατα κατ’ απαίτησιν του κατά κανόνα φυγόστρατου ιερατείου, που αντιδρούσε σε κάθε δειλή απόπειρα της πολιτείας να ρυθμίσει επί το επιεικέστερο την τιμωρία τους.

Οι ιερείς και οι εθνικόφρονες στην Ελλάδα δεν στρατεύονται, ή όταν στρατεύονται τοποθετούνται σε προνομιακές θέσεις και υπηρετούν τη θητεία τους στο σπίτι τους. Μάλιστα καυχιούνται δημόσια για το “βύσμα” τους που συνήθως είναι κάποιος πατριώτης αξιωματικός ή βουλευτής, ο οποίος τους εξασφάλισε τη λούφα τους. Συχνά οι πατριώτες μας εκδηλώνουν τον πατριωτισμό τους φοροδιαφεύγοντας. Η Εκκλησία εξασφάλισε επί καθεστώτος Σημίτη σημαντικές φοροαπαλλαγές που επεκτάθηκαν ασύστολα στο υπό διαμόρφωσιν καθεστώς του νεοκαραμανλισμού. Το μετακατοχικό κράτος επίσης, ονόμασε πατριωτισμό την συνεργασία με τον κατακτητή και προδοσία τη συμμετοχή στην εθνική αντίσταση. Επίσης αρχιεπίσκοποι που μελετούσαν στη διάρκεια της Δικτατορίας, αντί να αγωνίζονται για την πατρίδα τους, αποκαλούν όσους αντιστάθηκαν γραικύλους και απονέμουν πιστοποιητικά πατριωτισμού διεκδικώντας και τον έλεγχο των σχολικών βιβλίων Ιστορίας που δεν περιέχουν αρκετή δόση πατριδοκαπηλικών μύθων. Αυτά είναι γνωστά όπως είναι γνωστό πως στη χώρα μας πολλές λέξεις έχουν χάσει την σημασία τους.

Για την αντιγραφή από το http://roides.wordpress.com
ευθύνεται ο Μ.Κ.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ raveionistis,
Σας ευχαριστώ πολύ για την τιμή.Το μίνιμουμ που δεοντολογικά ζητώ (και οποιοσδήποτε blogger σαν πρακτική) είναι ένα ενεργό λινκ προς το συγκεκριμένο κείμενο,ώστε να μπορεί κάποιος να κάνει κλικ… Και όχι “παθητικό” λινκ όπως αυτό που έχετε βάλει τώρα στο τέλος του κειμένου.

Καλή συνέχεια στο μπλογκ σας!
:)

aerostatik είπε...

προσέξτε αγαπητέ το προφίλ σας, ο Λασκαράτος ήταν συντηρητικός πολιτικά,

Ανώνυμος είπε...

Δεν του φαίνεται! ;-)